top of page

Έρχεται το καλοκαίρι!!Να κάνω μια πρωτεϊνική δίαιτα για να στεγνώσω??

Η αλήθεια είναι ότι όλο και περισσότερος κόσμος με το που πλησιάζει η ώρα της παραλίας και του καλοκαιριού καταφεύγει σε δίαιτες express και κυρίως πρωτεϊνικές. Πρωτεϊνική είναι μια δίαιτα η οποία βασίζεται στην πολύ υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης και στην πολύ χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων 20γρ την ημέρα .Είναι πολύ γνωστή δε στους αθλητές του bodybuilding και τα μοντέλα.

Αυτές οιι δίαιτες παρότι έχουν δεχτεί πολύ άσχημες κριτικές, τον τελευταίο καιρό η Αμερικανική καρδιολογική εταιρεία έχει παραδεχτεί ότι μπορεί μια τέτοια δίαιτα να ωφελήσει άτομα πολύ παχύσαρκα με πολύ μικρή δραστηριότητα να χάσουν βάρος γρήγορα .

Μιλάμε για κιλά όμως άνω των 100-120.Επισης κάποιος πρέπει να γνωρίζει ότι πάνω από 6 μήνες απαγορεύεται να την ακολουθησει γιατι δεν εχουν γινει ερευνες που να ακολουθούν κάποιον μετα το διάστημα αυτό.

Χρειάζεται να προσλαμβάνει σίγουρα πολυβιταμίνες, χαλκό,μαγνήσιο και έχτρα αλάτι λόγω των ζαλάδων που σίγουρα θα προκύψουν από τη μείωση της πίεσης. Και εννοείται πάρα μα πάρα πολύ νερό αφού οι δίαιτες αυτές αφυδατώνουν το σώμα.

Στους αθλητές οι δίαιτες αυτές καλό είναι να αποφεύγονται γιατί μειώνουν πάρα πολύ το μυϊκό γλυκογόνο(αποθήκη ενέργειας στους μύες) που είναι πολύ απαραίτητο για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Εννοείται ότι όποιος την ακολουθήσει θα χάσει κιλά ραγδαία ΜΟΝΟ όμως αν και το θερμιδικό πλαίσιο που κινείται είναι σχετικά χαμηλό .Αν δεν είναι δεν υπάρχει περίπτωση να χώσει βάρος .Δηλαδή αν βγει έξω για φαγητό και πει <θέλω 15 καλαμάκια κοτόπουλο γιατί κάνω πρωτεϊνική > δε πρόκειται να αδυνατίσει ποτέ. Γιατί ναι μεν θα έχει φάει πολύ πρωτεΐνη αλλά θα έχει πάρει και 3000 θερμίδες(200 το ένα καλαμάκι)..Και εννοείται ότι αφού θα έχει χάσει ραγδαία 3 κιλά σε μια εβδομάδα και θα είναι μες την τρελή χαρά ,με το που δει τα γιουβαρλάκια της γιαγιάς του/της μια ωραία Κυριακή μεσημέρι θα πέσει μέσα στη κατσαρόλα στη κυριολεξία. Συν 2 κιλά επάνω την άλλη μέρα. Με μαθηματική ακρίβεια αυτές οι προσπάθειες αποτυγχάνουν.

Η περίσσεια θερμίδων από όπου και αν προέρχεται μετατρέπεται σε λίπος. Αυτό να το θυμάστε πάντα!!Άρα ο σωστός τρόπος για απώλεια βάρους και όχι μυϊκής μάζας είναι μειωμένη (κατά περίπτωση) θερμιδική πρόσληψη κατά 300 με 500 και η συχνή άσκηση..

Απλά πράγματα ")

Βιωνης Παντελης

Σημαντικά Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Άρχείο
Αναζήτηση μέσω ετικέτας
Ακολουθήστε με ...
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Μοναδικοί Επισκέπτες
Συνολικές Επισκέψεις

© 2018 by Sokolakis Ilias. All Rights Reserved.

bottom of page