top of page

Πως μπορώ να μιλήσω στο 12 χρονο παιδί μου για το αυξημένο βάρος του και την αντιμετώπιση του??

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που βλέπω καθημερινά στο γραφείο και με θλίβει πραγματικά είναι να έρχονται γονείς με τα παιδιά τους λίγο πριν την εφηβεία, μέσα στη στενοχώρια και την κατάθλιψη που το παιδί τους έχει κάποια παραπάνω κιλά. Τα παιδιά αυτά είναι στη κυριολεξία φοβισμένα και ενοχικά, αισθάνονται ότι έχουν και καβαλάνε κάτι πολύ κακό επάνω τους που πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να το διώξουν.

Το κορυφαίο όμως της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι γονείς έχουν οι ίδιοι πάρα πολλά κιλά, πολλά περισσότερα από τα παιδιά, και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας τα κατηγορούν και τα κατακρίνουν που τρώνε τα πουράκια και τα κρουασάν που οι ίδιοι για τους εαυτούς τους έχουν βάλει στο ίδιο τους το σπίτι!!

Είναι λοιπόν μια αρκετά νοσηρή κατάσταση η οποία θέλει αρκετή δουλειά και από τις 2 πλευρές.

Οι γονείς λοιπόν είναι αυτοί οι οποίοι αρχικά θα πρέπει με τη βοήθεια ενός ειδικού να μάθουν πώς να χειρίζονται το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα παιδί μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με παχύσαρκους γονείς, παίρνει την εικόνα της ασφάλειας μέσα από τα πολλά κιλά. Είναι λοιπόν δύσκολο αυτή η εντύπωση να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη.

Το βασικό που πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να μην επικεντρώνουν τη συζήτηση στο πάχος του παιδιού αλλά να ξεκινήσουν λέγοντας ότι καλό θα ήταν για ολόκληρη την οικογένεια να υιοθετήσει υγιεινότερες συνήθειες διατροφης.

Τα παιδιά όταν αισθάνονται ότι οι γονείς τους τα μαλώνουν η τα πειράζουν για το βάρος τους δε μπορούν να το χειριστούν και αντιδρούν παράξενα. Η αντίδραση αυτή μελλοντικά αποβαίνει καταστροφική.

Να έχετε όμορφη μέρα με χαμόγελο και πάντα να γυμνάζεστε!!

Βιώνης Παντελής

Σημαντικά Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Άρχείο
Αναζήτηση μέσω ετικέτας
Ακολουθήστε με ...
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Μοναδικοί Επισκέπτες
Συνολικές Επισκέψεις

© 2018 by Sokolakis Ilias. All Rights Reserved.

bottom of page