top of page

Συμπληρώματα διατροφής ή σπιτικό φαγητό;


Μπορούν τα συμπληρώματα διατροφής να υποκαταστήσουν το σπιτικό φαγητό ;

Το ερώτημα αυτό η αλήθεια είναι απασχολεί και προβληματίζει πολύ κόσμο..Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που συμβαίνουν 2 πράγματα. Το ένα είναι ότι δουλεύουμε πάρα πολλές ώρες και δεν έχουμε το χρόνο να μαγειρέψουμε. Το άλλο είναι ότι όταν έχουμε το χρόνο να μαγειρέψουμε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το τι είναι σωστό να φάμε. Πλέον τα προϊόντα(λαχανικά, κρεατικά) που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι αμφιβόλου προέλευσης και δε μπορούμε να ελέγξουμε τον τρόπο παρασκευής τους. Πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί τι αγοράζουμε και από πού.

Τα συμπληρώματα διατροφής λοιπόν όπως υποκατάστατα γεύματος, πρωτεΐνες, πολυβιταμίνες κλπ, συνήθως χρησιμοποιούνται σε αντικατάσταση κάποιου γεύματος το οποίο δε μπορούμε για κάποιο λόγο να πάρουμε μαζί μας. Είτε γιατί είμαστε πολυάσχολοι, είτε γιατί έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα (πχ. επέμβαση στα δόντια). Εννοείται πως το καλύτερο είναι να πάρουμε ποιοτικό φαγητό από το σπίτι, το οποίο θα έχουμε ετοιμάσει από τη προηγούμενη μέρα και θα το έχουμε βάλει σε ταπεράκια.

Αν όμως η πολυτέλεια αυτή δεν υπάρχει, τότε η χρήση συμπληρωμάτων είναι εξίσου καλή, ώστε να παίρνουμε τα απαραίτητα για την υγεία μας θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν εξαιρετικές εταιρείες που κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Είναι τελείως ακίνδυνα ασχέτως τι γράφουν απέξω οι ετικέτες τους (πχ extreme, anabolic, freak, hardcore).

Ωστόσο αν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε κάποιο γεύμα σας με συμπλήρωμα διατροφής καλό θα είναι να συμβουλευτείτε το διαιτολόγο σας ετσι ώστε να σας συστήσει το κατάλληλο.

Σημαντικά Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Άρχείο
Αναζήτηση μέσω ετικέτας
Ακολουθήστε με ...
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Μοναδικοί Επισκέπτες
Συνολικές Επισκέψεις

© 2018 by Sokolakis Ilias. All Rights Reserved.

bottom of page