top of page

Κάνω σκληρές δίαιτες και δεν χάνω γραμμάριο…τι φταίει?

Η απάντηση είναι ακριβώς στην ερώτηση..επειδή η δίαιτες είναι αυστηρές δε χάνουμε κιλά..Πολύ άπλα!!(θα το εξηγήσω παρακάτω).

Πολλές φορές προσπαθούμε να αποποιηθούμε των ευθυνών μας και να αποδώσουμε τις ευθύνες σε ανεξήγητες και εξωγήινες δυνάμεις οι οποίες μας έχουν κυριεύσει.

Δε λέω, ο κληρονομικός παράγοντας και ορισμένες ορμονικές διαταραχές όπως του θυρεοειδούς και της υπόφυσης στη εγκέφαλο είναι αρκετά σημαντικά, αλλά κανένα τέτοιο πρόβλημα δε μπορεί να υπερνικήσει τη θέληση μας για απώλεια βάρους.

Ο πρώτος λόγος λοιπόν γιατί δε χάνουμε κιλά είναι γιατί πολύ απλά υπερεκτιμάμε τις θερμίδες που παίρνουμε. Επειδή ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει που κρύβονται και πως οι θερμίδες συχνά τις υπερεκτιμά. Έχω πελάτη που μου είπε «Κύριε Βιωνη μια παρασπονδία έκανα μόνο..ήπια 2 λίτρα ουίσκι ένα Σάββατο βράδυ με τη παρέα γιατί είχαμε ντέρτια..ε δε νομίζω να είναι σοβαρό?? 5600 θερμίδες??? Ε μάλλον είναι!!!

Ο δεύτερος λόγος είναι οι πολύ αυστηρές δίαιτες..Όταν κάποιος για παράδειγμα χρειάζεται 2500 θερμίδες για να συντηρηθεί, και κάνει δίαιτα των 1000 θερμίδων, μειώνει κατακόρυφα τον μεταβολισμό του, πέφτουν οι στροφές, και ταυτόχρονα κολάει η ζυγαριά..το λυπηρό είναι ότι χάνει πολύ μεγάλο ποσοστό της μυϊκής του μάζας ενώ το λίπος παραμένει ανέπαφο…

Να το θυμάστε!!Το λίπος θέλει χρόνο!!!απλά χρόνο!!!επιμονή, υπομονή ,όχι βιασύνες καθημερινό κίνητρο και διατροφή με μικρό θερμιδικό έλλειμμα!!

Ποτέ μα ποτέ μη τα παρατάτε και το βάζετε κάτω.

Να είστε καλά να χαμογελάτε και να γυμνάζεστε

Ο φίλος ,συνεργάτης και συνοδοιπόρος σας.

Βιώνης Παντελής


Σημαντικά Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Άρχείο
Αναζήτηση μέσω ετικέτας
Ακολουθήστε με ...
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Μοναδικοί Επισκέπτες
Συνολικές Επισκέψεις

© 2018 by Sokolakis Ilias. All Rights Reserved.

bottom of page