top of page

Συναίσθημα και φαγητό

Aνάλογα με την ψυχική μας διάθεση υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν κάλλιστα να μας υποστηρίξουν! Για δείτε λίγο τα παραπάνω!!

1. Αν έχετε άγχος δοκιμάστε τα βραζιλιάνικα φιστίκια.

Τα βραζιλιάνικα φιστίκια έχουν ένα ιχνοστοιχείο το σελήνιο. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα του σεληνίου οδηγούν σε αυξημένο άγχος και κατάθλιψη, ενώ η μεγαλύτερη πρόσληψη σεληνίου έχει συνδεθεί με χαμηλότερο άγχος και μια συνολικα βελτίωση στη διάθεση. Πλούσια σε σελήνιο είναι ακόμα ο τόνος, το σκόρδο και τα μανιτάρια.

2. Αν είσαι κουρασμένος και εξαντλημένος φάε πορτοκάλια.

Έχει βρεθεί ότι τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και οι πιπεριές μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κορτιζολης, μιας ορμόνης η οποία είναι υπεύθυνη για τον καταβολισμό του οργανισμού γενικότερα και το αυξημένο στρες.

3. Αν έχετε αϋπνίες φάτε κεράσια.

Τα κεράσια είναι πλούσια σε μελατονίνη, την ορμόνη που ξεκινά τον κύκλο του ύπνου. Αν και ο τρόπος που λειτουργεί δεν είναι απόλυτα σαφής, ξέρουμε ότι συνδέεται με το βιολογικό ρολόι μας. Αν το μυαλό σας δεν μπορεί να σταματήσει να δουλεύει ακόμα κι αν είστε στο κρεβάτι πολύ ώρα, ένας χυμός κεράσι μπορεί να βοηθήσει. 4. Ανανά αν νιώθεις μπλοκαρισμένος και δε μπορείς να βάλεις τη σκέψη σου σε τάξη.

Φρούτα όπως ο ανανάς, τα βατόμουρα και τα δαμάσκηνα περιέχουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι γνωστό ότι προκαλούν ζημιά στους νευρώνες του εγκεφάλου. Ακόμα ο σολωμός η σαρδέλα, τα σκουμπρί, και τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3 λιπαρά μας βοηθούν να σκαφτόμαστε πιο καλά.

5. Μπανάνα αν είσαι θυμωμένος

Η μπανάνα ανεβάζει τη σεροτονινη. Ορμόνη τη χαράς και της ευεξίας. Οποιοδήποτε αίσθημα θυμού εξαφανίζεται..νασατε σίγουροι!!

Να έχετε μια όμορφη μέρα και πάντα μα πάντα να χαμογελάτε να είστε αισιόδοξοι και να γυμνάζεστε!!είναι υγεία!!

Βιώνης Παντελής


Σημαντικά Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Άρχείο
Αναζήτηση μέσω ετικέτας
Ακολουθήστε με ...
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Μοναδικοί Επισκέπτες
Συνολικές Επισκέψεις

© 2018 by Sokolakis Ilias. All Rights Reserved.

bottom of page