Σαλάτα κοτόπουλου με μπέικον, αβοκάντο και δεντρολiβανο
Συστατικά

3 λωρίδες bacon κομμένες σε καβάκια
120γρ φιλέτο κοτόπουλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
3 κούπες μαρούλι κομμένο
1/2 κούπα ρόκα
1/2 κούπα ντοματίνια
3 κουταλιές σούπας κόκκινο κρεμμύδι
120γρ αβοκάντο κομμένο σε φετούλες
Για τη vinaigrette με δεντρολίβανο:
1 κ.γλ μουστάρδα
4 κ.γλ ελαιόλαδο
2 κ.σούπας βαλσάμινο
1/2 κ.γλ τριμμένο δεντρολίβανο
1/4 κ.γλ. αλάτι
Εκτελεση:
Σοτάρουμε το Bacon σε ένα τηγάνι η ένα γουόκ για περίπου 7 λεπτάκια. Το βγάζουμε και το βάζουμε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα έτσι ώστε να φύγουν όλα τα περιττά λίπη.
Στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο αφού έχουμε ρίξει αλάτι και δεντρολίβανο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει για περίπου 5-7 λεπτάκια.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το μαρούλι, τη ρόκα, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και στο τέλος το bacon.
.Κόβουμε το αβοκάντο και το κοτόπουλο σε φέτες και τα τοποθετούμε στα 2 άκρα του πιάτου που θα έχει τη σαλάτα στη μέση.
Εν συνεχεία ρίχνουμε από πάνω τη vinegrete που θα έχουμε φτιάξει αφού σε ένα μικρό μπολ έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά που αναγράφω παραπάνω!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θερμίδες: 381 Kcal
Λιπαρά: 25g
Υδατάνθρακες: 12g
Πρωτεΐνη: 40g
Extra tip
To αβοκάντο περιέχει τα καλά λιπαρά τα οποια μειώνουν την χοληστερόλη, είναι εξαιρετική πηγή καλίου και φυτικών ινών και σε περιόδους διαίτης κόβει εξαιρετικά την όρεξη!