Είμαι χορτοφάγος..παίρνω τη πρωτεΐνη που χρειάζομαι?

Τελευταία συναντώ ανθρώπους και πελάτες οι οποίοι είναι χορτοφάγοι..Για πολλούς και διαφόρους λόγους, Προσωπικούς και μή. Αν και η κλασική επιστήμη της διαιτολογίας δε συμφωνεί απόλυτα με αυτό, εγώ θα σας παραθέσω κάποια tips που μπορείτε να κάνετε για να παίρνετε τουλάχιστον την πρωτεΐνη που πρέπει..


[if !supportLists]1) [endif]Η Πρωτεϊνη από αρακά μαζί με πρωτεϊνη απο ρύζι έχουν πολύ μεγάλη βιολογική αξία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ εύκολα.


[if !supportLists]2) [endif]Πρωτεΐνη σόγιας η οποία όμως να είναι αυστηρά βιολογική.


[if !supportLists]3) [endif]Ο συνδυασμός όσπριων με δημητριακά ή άλλους σύνθετους υδατάνθρακες είναι απαραίτητος για να καλύπτετε όλο το φάσμα των πρωτεϊνικών αμινοξέων και την μέγιστη απορρόφηση και απόδοση ενέργειας, γιατί τα μεν πρώτα έχουν αυξημένη L-Λυσίνη και χαμηλή L-Μεθειονίνη ενώ τα δε δεύτερα ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα να αλληλοσυμπληρώνουν το ένα το άλλο.


[if !supportLists]4) [endif]Τρώτε φακές (προτιμάτε τις κόκκινες), την φάβα, τα ρεβίθια (αυτά μάλιστα συνδυάζονται πολύ καλά με αναποφλοίωτο ταχίνι ή σουσάμι), τα φασόλια (αυτά πάνε άριστα με πατάτες). Φυσικά οι πολλές φυτικές ίνες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα μετεωρισμού γιαυτό λίγο προσοχή!!Σημαντικά Άρθρα