Είμαι χορτοφάγος..παίρνω τη πρωτεΐνη που χρειάζομαι?

Τελευταία συναντώ ανθρώπους και πελάτες οι οποίοι είναι χορτοφάγοι..Για πολλούς και διαφόρους λόγους, Προσωπικούς και μή. Αν και η κλασική επιστήμη της διαιτολογίας δε συμφωνεί απόλυτα με αυτό, εγώ θα σας παραθέσω κάποια tips που μπορείτε να κάνετε για να παίρνετε τουλάχιστον την πρωτεΐνη που πρέπει..


[if !supportLists]1) [endif]Η Πρωτεϊνη από αρακά μαζί με πρωτεϊνη απο ρύζι έχουν πολύ μεγάλη βιολογική αξία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ εύκολα.


[if !supportLists]2) [endif]Πρωτεΐνη σόγιας η οποία όμως να είναι αυστηρά βιολογική.


[if !supportLists]3) [endif]Ο συνδυασμός όσπριων με δημητριακά ή άλλους σύνθετους υδατάνθρακες είναι απαραίτητος για να καλύπτετε όλο το φάσμα των πρωτεϊνικών αμινοξέων και την μέγιστη απορρόφηση και απόδοση ενέργειας, γιατί τα μεν πρώτα έχουν αυξημένη L-Λυσίνη και χαμηλή L-Μεθειονίνη ενώ τα δε δεύτερα ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα να αλληλοσυμπληρώνουν το ένα το άλλο.


[if !supportLists]4) [endif]Τρώτε φακές (προτιμάτε τις κόκκινες), την φάβα, τα ρεβίθια (αυτά μάλιστα συνδυάζονται πολύ καλά με αναποφλοίωτο ταχίνι ή σουσάμι), τα φασόλια (αυτά πάνε άριστα με πατάτες). Φυσικά οι πολλές φυτικές ίνες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα μετεωρισμού γιαυτό λίγο προσοχή!!Σημαντικά Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Άρχείο
Αναζήτηση μέσω ετικέτας
No tags yet.
Ακολουθήστε με ...
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Μοναδικοί Επισκέπτες
Συνολικές Επισκέψεις

© 2018 by Sokolakis Ilias. All Rights Reserved.