top of page

3 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟΥΡΕΣ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ!

Είναι ένα φαινόμενο που έχει συμβεί σε όλους. Πλησιάζει το απογευματάκι και ξαφνικά σε πιάνει μια ακατάσχετη επιθυμία για κάτι γλυκό. Είναι συνήθεια; Είναι μια λογική αντίδραση του οργανισμού ή σου συμβαίνει επειδή κάνεις τις λάθος διατροφικές επιλογές;

1. Αυτό πιθανότατα να οφείλεται στην παράλειψη γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι το απόγευμα πέφτουν αρκετά τα επίπεδα σακχάρου, με άμεσο αποτέλεσμα να κάνεις υπογλυκαιμία και να αναζητάς απεγνωσμένα γλυκό.

Η λύση; Απλή… προγραμματίζεις πιο σωστά το καθημερινό σου διαιτολόγιο ώστε να παίρνεις όλα τα γεύματα της ημέρας, από το πρωινό, ως τα σνακ και το μεσημεριανό σου.

2. Nα έχεις φάει ένα μεσημεριανό πλούσιο σε υδατάνθρακες (μακαρόνια, ρύζι, ψωμί, πατάτες). Κάνοντας το αυτό αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα! Κατεπέκταση την έκκριση ινσουλίνης η οποία με τη σειρά της δημιουργεί εκ νέου υπογλυκαιμία και πεινάς πάλι!

Η λύση? περιόρισε τους υδατάνθρακες στο γεύμα σου και τους αντικατέστησε τους με σαλάτα κυρίως πράσινη..σπανάκι ρόκα. Επίλεξε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη όπως ρύζι μπασμάτι, ψωμί μαύρο, γλυκοπατάτα, μακαρόνια μαύρα!

3.Να μην έχεις πιει νερό όλη τη μέρα. Πόσες φορές περνάει η μέρα και συνειδητοποιείς ότι έχεις πιει μόνο 1 ποτήρι νερό?Η έλλειψη νερού όσο και αν σου φαίνεται περίεργο δημιουργεί την αίσθηση έλλειψης γλυκού!

H λύση? Ξεκίνα να βάλεις εφαρμογές στο κινητό σου όπου κάθε 30ωρο σου υπενθυμίζουν να πίνεις 1 ποτήρι νερό 200ml.


Σημαντικά Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Άρχείο
Αναζήτηση μέσω ετικέτας
Ακολουθήστε με ...
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Μοναδικοί Επισκέπτες
Συνολικές Επισκέψεις

© 2018 by Sokolakis Ilias. All Rights Reserved.

bottom of page