top of page

H Hμέρα του Πάσχα έρχεται…τί να προσέξω στη διατροφή μου??


Η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά!!! Ύστερα από μεγάλη περίοδο νηστείας ο περισσότερος κόσμος περιμένει πως και πως τη μέρα εκείνη για να φάει όσο το δυνατόν περισσότερο και να βγάλει το διατροφικό του άχτι!!


Υπάρχουν όμως κάποια πραγματάκια που αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει θα τον βοηθήσουν πάρα πολύ.


Μετά την Ανάσταση ,και με το που κάτσουμε στο τραπέζι, η μετάβαση στο κρέας πρέπει να γίνει αργά και σταθερά έτσι ώστε να μην προκαλέσουμε σοκ στον οργανισμό μας και στο στομάχι μας. Μια καλή πρόταση είναι να φάμε ένα πιάτο μαγειρίτσα και μια σαλάτα. Και όταν λέμε ένα πιάτο εννοούμε ένα νορμάλ πιάτο “).


Τη Κυριακή το πρωί μπορούμε να φάμε γάλα με 2-3 κουλουράκια η 1 κομμάτι τσουρέκι. Καλό θα είναι να προσπαθήσουμε να απαλάγουμε το τσιμπολόγημα που ξεκινάει από τις 10.00 το πρωί και φτάνει στις 20.00 το απόγευμα, γιατί αν βάζαμε όλα αυτά σε ένα πιάτο θα τρομάζαμε με απόλυτη βεβαιότητα.


Μια καλή και απλή συμβουλή είναι όταν θα έρθει η ώρα του φαγητού να γεμίσουμε το πιάτο μας το μισό με σαλάτα και το άλλο μισό με ότι θέλουμε..αρνί ,πατάτες,πίτες .Έτσι κατά κάποιο τρόπο θα ελέγξουμε τις θερμίδες που θα πάρουμε και δε θα ξεφύγουμε..Μετά χτυπάμε και το γλυκάκι μας ωστόσο.(ανατρέξτε στη συνταγή με το τσουρέκι light).


Αν κάποιος καταφέρει να κυμανθεί στο παραπάνω πλαίσιο πιστεύω θα ξυπνήσει τη Δευτέρα και θα νιώθει άλλος άνθρωπος. Αν κάποιος αφεθεί την ημέρα εκείνη ειδικά μετά από νηστεία πιστεύω δε θα ξυπνήσει καν τη Δευτέρα..Από Τρίτη και βλέπουμε!!


Να έχετε ένα όμορφο Πάσχα

Βιώνης Παντελής


Σημαντικά Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Άρχείο
Αναζήτηση μέσω ετικέτας
Ακολουθήστε με ...
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Μοναδικοί Επισκέπτες
Συνολικές Επισκέψεις

© 2018 by Sokolakis Ilias. All Rights Reserved.

bottom of page